Hunaja

Sammalmamman hunaja on peräisin mehiläistarhoilta, jotka sijaitsevat maaseudulla eteläisessä Hämeessä Monnissa. Viljavat pellot, runsas luonnon kasvillisuus ja alueen lukuisat hyötypuutarhat tarjoavat mainiot elinolosuhteet mehiläisille.

Sammalmamman vapaasti kiteytynyt monikukkahunaja on mahdollisimman vähän käsiteltyä. Pesistä kerätty hunaja on purkitettu heti linkoamisen ja siivilöinnin jälkeen. Millaiseksi hunajan koostumus ja kiderakenne muodostuu, riippuu siitä, mistä kukista ja kasveista mehiläiset ovat raaka-aineensa hakeneet. Kun monikukkahunajaa vaivataan linkoamisen jälkeen, saadaan ns. lusikoitavaa hunajaa. Tällöin voidaan vaikuttaa hunajan kiderakenteeseen kuitenkaan muuttamatta hunajan hyviä ominaisuuksia.

Sammalmamman ja mehiläisten yhteistyönä syntyy myös makuhunajat, kuten inkivääri, kuusenkerkkä tai salmiakki.

Sammalmamman hunaja on tutkittu tuote ja sillä on Ruokaviraston myöntämä HyvääSuomesta -merkin käyttöoikeus.

hyvää suomesta -merkki